• Начало /
   • Как се поставят фототапети
  • Как се поставят фототапети

   Всички изображения на фототапетите са така избрани, че да могат да бъдат изрязвани от всички страни, без това да нарушава общия ефект.


   1 Подготовка на основата
   Стената трябва да бъде подготвена по същия начин, както при лепенето на тапет: Основата трябва да бъде чиста, гладка и без мазни замърсявания – блажните бои трябва да се изшкурят, тапетите се свалят, премахват се неравностите, да се шпакловат дупките и пукнатините. За да бъде постигнато оптимално съхнене трябва да бъде премахната влагата от основата.


   2 Подготовка на лепилото
   Използвайте приложеното лепило (60гр. на 1,5л вода), което трябва така да разредите, че да не бъде твърде течно.


   3 Подготовка преди лепенето
   Тъй като много от стените не са точно с прави ъгли, ние Ви препоръчваме да започнете да лепите от средата на стената. За това ще Ви е нужна една хоризонтална и една перпендикулярна линия, която може да бъде начертана с молив на средата на стената с помоща на нивелир. Намажете равномерно с лепило отделните части. Обърнете особенно внимание на краищата.
   Важно: Оставете лепилото да попие за 3 минути върху всеки лист, преди да го залепите.


   4 Полагане
   Най-добре е да започнете с долната лява част. Нанесете лепилото равномерно по хартията. Уверете се, че всички ъгли са покрити с лепило. Важно: Никога не поставяйте намазаните с лепило парчета едно върху друго. Не позволявайте на хартията да поеме лепилото, започнете поставянето веднага (максимум 1-2 минути след полагане на лепилото). Поставете парчето на желаната позиция и го притиснете отгоре надолу. Балончетата от въздух се премахват с изтласкващи движения от центъра към страните. Лепило, останало върху лицевата част на фототапета избършете с леко навлажнена кърпа. Ако някое от парчетата се изплъзне или е поставено накриво, отстранете го внимателно и го поставете обратно веднага.


   5 Съхнене
   Съхненето трябва да става бавно, за да се избегне отваряне на снадката и разкъсване на фототапета. При това работете при стайна температура от около 18-20°C, избягвайте течение (не отваряйте прозорците, през зимата затопляйте умерено). Изрежете с макетно ножче стърчащите краища след като фототапета изсъхне.

   Важна забележка:
   Технически за възможни малки разлики в цветовете. Разположете мотива преди да го залепите и проверете за разлики при цветовете. Ако въпреки всичко имате възражения, молим да донесете фототапета преди да го залепите, защото ние неможем да покрием разходите за лепене.

  • Контакти
   Магазини Мирка
   : Габрово, ул. Йосиф Соколски 37, ул. Емануил Манолов“ 23
   : 066 885 074, 066 805 075
  • Последвайте ни
  • © 2014 MIRKA. All Rights reserved.

  • Онлайн магазин от Exsitee