Valpaint I-Beton

VALPAINT I-BETON: характеристики и начин на прилагане


Декоративната система за непрекъснати повърхности

VALPAINT I-BETON, дизайнерската декоративна система за непрекъснати повърхности, която придава съвременен облик на помещението. Привлекателната и висококачествена интериорна мазилка умело адаптира и визуално трансформира вертикални и хоризонтални повърхности, както и зони, където има вода, като бани, кухни, влажни зони в СПА центрове и болнични заведения, и други подобни среди.

VALPAINT I-BETON е специално предназначен за:

  • покриване на повърхности с предишни облицовки или други подобни, без необходимост от премахване на плочки
  • покриване на подове с плочки или други подобни материали, без да е необходимо предварително отстраняване
  • покриване и защита на вътрешни циментови повърхности
  • покриване и защита на повърхности от всякакъв вид, стига да са твърди и добре обработени
  • покриване и защита на вътрешността на душ кабината, включително повърхности, които влизат в контакт с вода.

Начин на прилагане

Както при Valsetin 2 така и при I-BETON, правилната подготовка на повърхността е от ичключително значение за качественото полагане на мазилката.

Повърхности без влага

  • Изравнете керамичните плочки или всякакви неравни части от циментови повърхности
  • Измийте добре повърхността, за да отстраните всякакъв прах, мазнина, сапун, лющеща се боя и всичко друго, което може да причини отделяне на боята
  • Когато повърхността е суха и равна, запълнете разстоянието между плочките (или неравностите в цимента) с двукомпонентен STUCCO SB30 до постигане на гладка повърхност за боядисване.
  • След 24 часа при 20°C нанесете един слой TOP COAT AR60 Glossy с помощта на четка или вълнен валяк. TOP COAT AR60 Glossy трябва да се катализира с CT80 и в този случай също трябва да се разреди 1:2 с вода и да се разбърка добре.
  • След 6-8 часа при 20°C продължете с нанасянето на METEORE 14 MEDIO.

Ако декоративният ефект трябва да се постигне както върху подовете, така и върху стените, преди нанасянето на METEORE 14 MEDIO, SIGILLANTE SG15 трябва да се нанесе там, където се срещат стената и пода, като се създаде слой с дебелина няколко милиметра, за да се получи „активна водоотблъскваща преграда по целия периметър на пода, който ще се обработва.

Повърхности с нива на влажност до 15%

VALPAINT I-BETON не се препоръчва при влажност над 15%

  • Изравнете керамичните плочки или всякакви неравни части от циментови повърхности
  • Измийте добре повърхността, за да отстраните всякакъв прах, мазнини, сапун, лющеща се боя и всичко друго, което може да причини отделяне на боята
  • Нанесете двукомпонентен RASANTE DDS, който трябва да се катализира с B60 и след това да се разбърка старателно с шпатула или механичен инструмент
  • След 24 часа при 20°C, ако линиите за фугиране не са напълно изравнени или ако има дупки, използвайте двукомпонентен STUCCO SB30 и изчакайте още 24 часа при 20°C преди да нанесете METEORE 14 MEDIO

Ако декоративният ефект трябва да се постигне както върху подовете, така и върху стените, преди нанасянето на RASANTE DDS, SIGILLANTE SG15 трябва да се нанесе върху точките, където се срещат стената и пода, като се създаде слой с дебелина няколко милиметра, за да се получи активна водоотблъскваща преграда по целия периметър на пода, който ще се обработва.

RASANTE DDS трябва да се нанесе в рамките на 40-50 минути с маламашка PV 43 от неръждаема стомана върху стабилна, чиста и обезмаслена повърхност, която е добре изсушена (например с промишлен нагревател), така че продуктът да залепне идеално. Това ще предотврати всякакви отлепвания поради влага.

По-стара публикация По-нова публикация

RSS
0 коментари

Остави коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани