Ето как VALPAINT разработва своите продукти с грижа за вашето здраве

Ето как VALPAINT разработва своите продукти с грижа за вашето здраве


Все повече хората се ориентират към продукти с висока добавена стойност към здравето - високоефективни и екологични. VALPAINT, италианският лидер в проектирането и производството на декоративни покрития, отговори на настоящата глобална здравна ситуация, като увеличи инвестициите си в научноизследователска дейност, за да подобри и защити качеството ни на живот през времето, което прекарваме на закрито.

Специалистите в лабораторията на VALPAINT решават да използват антимикробните способности на сребърния йон (Ag +), известни от времето на Хипократ, за да превърнат висококачествените бои V55 MATT и V88 SATINE в антибактериални покрития със сребърни йони (Ag +). Създадена е и добавката ADDITIVE SANIFICANTE VH 2020, която може да се добави в декоративните бои на Valpaint, за да им осигури антибактериални и антимикробни и свойства.

Как взаимодействат сребърните йони с бактериалните клетки?

Сребърните йони навлизат в ядрото на бактериите, които се докоснат до обработените повърхности, като ги уврежда непоправимо. Така те спират да растат и да се размножават. В следствие на това бактериите загиват.

 V55 MATT и V88 SATINE са антибактериални, водоотблъскващи, екологични и безвредни за човешкото тяло декоративни бои за интериора. Благодарение на ниското им съдържание на летливи органични съединения (VOC) и много ниските емисии на вредни вещества, тези два продукта се отличават в най-добрата класификация за емисии в помещенията (A +), съгласно ISO 16000-9.

V55 и V88 съчетават свойствата на традиционните анти-плесенни съставки, които действат върху сухата повърхност с антибактериалното действие на сребърните йони.

Сребърните частици не се разпръскват във въздуха, като най-често срещаните органични биоциди. Поради това не се усвояват от хората чрез дишане, не се консумират, а остават активни и стабилни, осигурявайки трайно действие. Лабораторни тестове, извършени съгласно международни стандартите (ISO 22196-2011) удостоверяват 99,9% убиване на бактерии като Escherichia coli и Staphylococcus aureus, само за 24 часа.

Отличното покритие, устойчивостта на износване и миене клас 1, устойчивостта на дезинфектанти правят V55 MATT и V88 SATINE подходящи за употреба в среди, с приоритет към висока степен на хигиена, като например: болници, клиники, медицински среди, детски стаи, училища, домове за стари хора, магазини и обществени места. Отговарят на HACCP сертификат за приложение в среди, където храната се консумира и пакетира (ресторанти, барове, столове, супермаркети, хотели и хранително-вкусовата промишленост). Устойчиви са на измиване дори с дезинфектанти с активен хлорен или алкален препарат за премахване на котлен камък, издържат на среда с влажност до 80%.

По-стара публикация По-нова публикация

RSS
0 коментари

Остави коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани