Valsetin 2

VALSETIN 2: как да подготвим повърхността


Подготовката на повърхността играе критична роля за успешното нанасяне на VALSETIN 2. Както вече знаем от предишния постVALSETIN 2 е декоративна боя на водна основа с копринен ефект създава изненадващо модерно усещане за атмосфера на "хиляда и една нощ", благодарение на своята текстура и способност да улавя светлината.

Повърхности, които имат предишни слоеве боя или други подобни

За да подготвите повърхността правилно, отстранете старата, лущеща се или лошо залепнала боя. След това измийте повърхността с подходящ препарат. Запълнете всички пукнатини и шлайфайте, докато сте уверени, че тя е напълно гладка. Нанесете два слоя PRIMER. Първият слой се разрежда с 50% вода, а вторият - с 10-15%. Нанасяйте втория слой след 4 до 6 часа при температура от 20°C.

Нови и гладки повърхности

Когато повърхностите са нови или гладки и непокътнати без стари слоеве боя, може да преминем към нанасянето на PRIMER 400. Отново нанасяме фиксатора в два слоя като времето за съхнене на първият слой е от 4 до 6 часа при температура от 20°C.

Ако трябва да обобщим процесът на подготвяне на повърхността, той се състои от следните стъпки:

  1. Отстраняваме старата боя (не се отнася за нови повърхности)
  2. Измиваме повърхността с подходящ препарат (не се отнася за нови повърхности)
  3. Запълваме пукнатините и шлайфаме до гладкост (не се отнася за нови повърхности)
  4. Нанасяме PRIMER 400 в два слоя.

Важно е да отбележим, че PRIMER 400 се нанася с помощта на вълнен валяк, четка или пистолет с кръстосани движения, за да се получи по-висока степен на покритие на повърхността.


Преди нанасяне, PRIMER 400 трябва да бъде оцветен с избрания от вас цвят VALSETIN 2.


Начин на прилагане

Копринен ефект на шпатула: Нанесете тънък слой VALSETIN 2 с помощта на мистрия от неръждаема стомана PV 43.

След като покриете приблизително 1 m2, нанесете VALSETIN 2 с кръстосани движения на шпатула във всички посоки, за да създадете сатенени, преливащи и меки ефекти, напомнящи коприна.

След като нанасянето приключи, обработете всички несъвършенства, като нанесете повторно VALSETIN 2 със шпатула и създадете отражения на светлина и тъмнина, както е описано по-горе.

Пълната статия може да прочетете тук.

По-стара публикация По-нова публикация

RSS
0 коментари

Остави коментар

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани